Оле Гунар Солскяер се засмя на сравнението от Юрген Клоп за дузпите между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, но смята, че германецът с този си изказ иска да повлияе на реферите. Клоп се изнерви след загубата с 0:1 от Саутхемптън в понеделник, след като Кайл Уолкър-Питърс фаулира Садио Мане в наказателното поле, а Андре Маринър не даде нарушение. Малко преди това Джак Стивънс блокира удар на Джорджинио Вайналдум с ръка, но отново това не бе санкционирано от рефера.

„Чувам, че Ман Юнайтед са получили повече дузпи в последните две години, отколкото ние за пет години и половина. Не зная дали това е моя грешка. Това не оправдава представянето ни. Не можем да променим решенията и би следвало да ги уважим”, каза на брифинга си Клоп.

В отговор на това Солскяер заяви, че няма да отделя много време на темата, подготвяйки отбора за полуфинала в Купата на Лигата срещу Манчестър Сити. „Това е факт? Навярно. Може би трябва да дам отговор, но имаме повече дузпи. Не ги броя техните, а те явно ги броят. Може би това е начин да се влияе на реферите  - не знам. Не се притеснявам за това. Когато фаулират играч в наказателното поле, е дузпа”, каза Оле.

Юрген Клоп не е единственият, на който му прави впечатление това колко дузпи получава Юнайтед. В края на 2020-а година Жозе Моуриньо също на свой брифинг атакува бившия си отбор, а през миналия юли Моу заяви, че Бруно Фернандеш е „най-добрият изпълнител на дузпи”, след като е вкарал 20.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 17-и януари в голямото дерби на Англия, а мачът ще се играе на "Анфийлд".