Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер очевидно нямаше нищо против да стартира психологическа война преди днешното домакинство срещу Ливърпул от 9-ия кръг на Висшата лига. Норвежецът изрази увереност, че колкото и да е тежко настоящото състояние на Юнайтед, клубът със сигурност няма да направи пауза от 30 години до спечелването на следващата си титла на Англия.

Време е за класиката - Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул

Именно от толкова време мърсисайдци не се ставали първенци на страната, като последният им шампионски трофей датира от сезон 1989/1990. През миналия сезон „червените” бяха изключително близо до приключване на черната серия, ала загубиха битката срещу Манчестър Сити с една точка – 97 срещу 98. Така Ливърпул стана единственият тим в историята постигал 30 победи и допуснал само 1 загуба в кампанията, който не успява да се окичи с короната.

Сега Ливърпул е единственият тим без изпусната точка след първите 8 кръга на сезон 2910/2020 и изглежда като фаворит срещу Юнайтед на „Олд Трафорд”, още повече като се има предвид най-лошия старт, който „червените дяволи” правят от 3 десетилетия насам.

„Сигурен съм, че ще се върнем на верния път и ще спечелим лигата. Убеден съм, че няма да чакаме 30 години, докато това се случи отново”, заяви Солскяер на пресконференцията си преди мача.