След като стана ясно вчера, че легендата на Ливърпул Сър Кени Далглиш е диагностициран с коронавирус, сега той получи подкрепа от редица известни личности, включително от бившия капитан на „мърсисайдци“ Стивън Джерард и вратаря Алисон Бекер.

69-годишният бивш шотландски футболен национал е приет в болница в сряда заради друг физически проблем, но направените му тестовете показали, че е носител на COVID-19, въпреки че няма симптоми за това.

Джерард публикува снимка на дъщеря си с Далглиш и написа: "Оправяй се бързо, кралю".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Get well soon king 👑 ❤️

Публикация, споделена от Steven Gerrard (@stevengerrard) на

"С любов от семейство Бекер към Сър Кени Далглиш!, написа пък Алисон в „Twitter".

Далглиш остава в болница, но състоянието му е добро, съобщи дъщерята на легендата Кели Кейтс.

От шотландския национален отбор също се надяват той да се излекува бързо за него.

"Изпращаме най-добрите си пожелания на Сър Кени Далглиш. Възстановявай се бързо, Кени!", написаха в официалния „Twitter"на тима в социалните мрежи.

Като мениджър Далглиш изведе Блeкбърн Роувърс до шампионската титла във Висшата лига през 1995 година и от клуба не пропуснаха да изкажат загрижеността си.

"Всички в Роувърс бихме искали да изпратим своята любов и най-добри пожелания на Сър Кени Далглиш и на неговото семейство", написаха пък от Блeкбърн.

Далглиш, който бе част от Ливърпул в периода 1977-1990 година, печели всички трофеи на национално ниво като играч и като треньор, а като футболист помага на „червените“ да триумрират и три пъти в турнира за купата на Европейските шампиони.