Ливърпул посреща действащия шампион на Англия Манчестър Сити в голямото дерби на Висшата лига до този момент. Интригуващият сблъсък на „Анфийлд” е днес от 18,30 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA! В Gong.bg пък ще проследим всичко най-интересно от срещата на живо с видеа от всеки един гол и спорен момент.

„Червените” на Юрген Клоп влизат в двубоя като лидер в шампионата и шест точки преднина пред днешния си противник, който след победите на Челси и Лестър вчера, се намира на четвърто място в таблицата.

Разбира се, Ливърпул и Сити са с мач по-малко от своите противници в челото на класирането.

„Гражданите” ще гостуват в Мърсисайд без титулярния си страж Едерсон, който през седмицата получи травма в мача от Шампионската лига срещу Аталанта и не успя да се възстанови навреме. Под въпрос за мача остава и Давид Силва, който също е със здравословни проблеми.

В лагера на домакините капитанът Джордан Хендерсън и Върджил ван Дайк са на линия, след като пропуснаха няколко занимания през последните дни. Аут от срещата са  Жоел Матип Натаниел Клайн и Джердан Шакири.

За мнозина фенове и специалисти, изходът от мача на „Анфийлд” днес може да се окаже от решаващо значение за титлата в Англия, въпреки ранния етап на сезона. При успех за Ливърпул, Клоп и компания ще се откъснат на цели девет точки пред основния си конкурент.

При успех на Сити обаче, тя ще стане само три пункта, а интригата за първото място ще бъде по-силна от всякога.

Ливърпул няма загуба от Сити у дома за първенство вече цели 16 мача. Последната победа на „гражданите” край река Мърси в последните 28 мача датира от май 2003 година.

Серията без победа на Сити над днешния съперник е най-дългата за клуба във Висшата лига. Тимът на Пеп Гуардиола обаче е загубил само един от последните пет мача срещу Ливърпул (две победи и две равенства).

Отборът на Юрген Клоп е непобеден в цели 28 мача, в които е записал 19 победи в последните 20 срещи. Последната загуба за Ливърпул в последните 50 мача за тима е именно от Сити през януари тази година.

„Червените” се намират невероятна серия от 45 мача без загуба у дома. Това втората най-дълга серия в историята на Висшата лига.

В последните пет двубоя обаче, Ливърпу неизменно допуска гол като домакин. Ако това се случи и днес, то това ще бъде най-дългата серия без „чиста мрежа” (шест мача) от октомври 2014 година.

Вероятни състави:

Ливърпул: Алисон – Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън – Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум – Салах, Фирмино, Мане

Сити: Браво – Фернандиньо, Стоунс, Уокър – Менди, Де Брюин, Гюндоган, Кансело – Стърлинг, Агуеро, Марез