Голмайсторът на Висшата лига на Англия за сезон 1997/98 Крис Сътън заяви, че нападателят на Ливърпул Мохамед Салах е изглеждал уплашен срещу защитника на Манчестър Юнайтед Люк Шоу в неделното дерби на "Анфийлд", което завърши 0:0.

Равенството остави шампионите от Ливърпул на три точки зад водача Манчестър Юнайтед в класирането, като мърсисайдци нямат гол в първенството повече от 350 минути.

"Юнайтед имаше по-добрите шансове да спечели този мач. По тази причина това трябва да бъде смятано за пропусната възможност от тяхна страна да вземат трите точки. Трябва обаче да отдадем заслуженото и на Джордан Хендерсън и Фабиньо, които успяха да се справят като централни защитници", каза Сътън, цитиран от вестник "Дейли Мейл"

"В нападение обаче Юрген Клоп трябва да бъде притеснен от показаното. Безгрешният преди Роберто Фирмино взима лошо решение след лошо решение, докато Мо Салах изглеждаше уплашен от Люк Шоу", добави бившият нападател на Блекбърн, Челси и Селтик.

"Дали смятах, че Юнайтед има шанс за титлата преди началото на сезона? Разбира се, че не. Дали обаче имат шанс сега? Да!", заяви още Сътън.

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун също се изказа много ласкаво за представянето на Манчестър Юнайтед в отбрана.

"Това бе най-добрият мач на Люк Шоу като играч на Манчестър Юнайтед, който съм виждал. Той бе най-добрият в защитната четворка, която изглеждаше невероятно сигурна със Скот МакТоминей и Фред отпред. Имаше един момент през второто полувреме, в който Салах можеше да опита да надбяга Шоу, но вместо това се обърна и подаде назад. Салах е причината за кошмарите на много защитници, но срещу Шоу той нямаше как да пробва късмета си", каза Киоун.