Отборът на Ливърпул изигра добро първо полувреме срещу Тотнъм и води с 1:0 на почивката при гостуването си в двубоя от 5-ия кръг на Висшата лига.

Можете да гледате дербито пряко по телевизия DIEMA SPORT 2 и в онлайн платформата PLAY DIEMAXTRA.

Всичко най-интересно от сблъсъка с картина ще откриете в GONG.BG.

Ливърпул се възползва от повечето брак в действията на домакините и взе гол аванс. Марсисайдци можеха да поведат още в първата минута, тъй като в 44-ата секунда на двубоя попадение на Ливърпул не бе зачетено заради засада на Садио Мане.

Роберто Фирмино отклони топката към мрежата на домакините след центриране от Джеймс Милнър, а Садио Мане, който бе в засада също протегна крак и попадението не бе зачетено.

Малко след това отново Фирмино застраши вратата на съперника, но ударът му бе блокиран. Трент Александър-Арнолд пък стреля право във вратаря Мишел Ворм в 6-ата минута.

Една от най-опасните атаки за мърсисайдци бе в 22-ата минута на срещата. Мохамед Салах бе изпуснат от защитата на Тотнъм, но не успя да преодолее Ворм. Две минути по-късно Роберто Фирмино обаче бе спрян навреме от защитата на „шпорите“.

Домакините пък организираха обещаваща атака в 26-ата минута. Топката стигна до Хари Кейн, който не успя да я отиграе по най-добрия начин. Минута по-късно Киърън Трипиър бе блокиран добре от Наби Кейта при нова атака за домакините, а в 29-ата удар от свободен удар на Кристиан Ериксен бе спрян с чудесна намеса от страна на Наби Кейта.

Ерик Дайър опита мерника си в 30-ата минута, но бранител на Ливърпул застана на пътя на топката, а в 35-ата Садио Мане стреля опасно към вратата на Тотнъм, но Ворм реагира навреме.

Джорджино Вайналдум откри резултата за гостите от Ливърпул в 39-ата минута на двубоя. Вайналдум бе най-съобразителен и с чудесен удар с глава даде преднина на мърсисайдци, реализирайки за 1:0. Вратарят на Тотнъм Мишел Ворм не се намеси по най-добрия начин при центриране от корнер, топката стигна до Вайналдум, който се разписа.

След неговия удар технологията отчете, че топката е преминала с пълния си обем голлинията, въпреки намесата на Ворм и голът бе зачетен.