Най-голямата цел за Ливърпул е да продължи да печели купи и надпревари, това е виждането пред юношата на клуба Трент Александър-Арнолд. Английският гранд спечели три континентални купи в рамките на шест месеца – Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство, но според младия бранител с това не се изчерпват амбициите на тима от Града на Бийтълс.

След изиграването на първата половина от сезона в Англия, „червените” имат повече от комфортна преднина на върха, а на 1/16-финалите в Шампионската лига го очакват срещи с испанския Атлетико Мадрид.

Победата в неделя с 1:0 в мърсисайдското дерби с Евертън за ФА Къп прати отбора към четвъртия кръг от най-старата надпревара, като Александър-Арнолд акцентира желанието си за още по-големи успехи.

„Желанието ни е да запазим този момент и да опитаме да надградим дори над 2019-а година, колкото се може повече. Направим ли го, то трофеите ще дойдат”, сподели десният бек.

„Позицията, на която се намираме във Висшата лига е добра, а ако продължим така, то ще бъдем в солидна зона през май, когато се решава всичко. Надявам се да стигнем нов финал в Шампионската лига, но не бива да забравяме, че имаме много тежък опонент на 1/8-финалите. Атлетико Мадрид е здрав отбор, един от най-тежките за отстраняване, който играе със страст и има такъв наставник. Ще бъде интересно кой от двамата треньори край тъчлиниите ще бъде по-страстен”, с усмивка продължи Трент.

„Насладихме се на Шампионската лига през миналия сезон, защото имахме тежък път. Всеки мач беше финал за нас, тъй като играхме срещу различен тип съперници след много тежката група. Имахме трудни опоненти и през тази година, а на 1/16-финалите също ще е така, но искаме да бъдем тествани като отбор, искайки да даваме най-доброто от себе си. Ако искаш да бъдеш най-добрият, трябва да показваш най-доброто от себе си. Надяваме се отново да отидем в Истанбул (бел.ред: тазгодишният финал в Шампионската лига), което ще е огромен успех за тима и ще бъде перфектната 2020-а година, ако спечелим възможно най-много купи”, акцентира Александър-Арнолд.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trent Alexander-Arnold (@trentarnold66) on

По-рано през сезон 2019/20 бранителят постигна невероятен успех, записвайки 100 срещи за клуба, след като бе навършил едва 21-годишна възраст. Още по-специалното за Александър-Арнолд е фактът, че той е продукт на академията на „червените”. „Това е нещо, което ме прави много горд. Винаги съм искал да го постигна. Мечтал съм за това, но никога не съм си представял, че ще имам 100 мача на 21 години. Не много хора са способни да го постигнат това, но аз останах здрав и изиграх доста мачове. Говорим за 40 до 45 на сезон. Реалистично, като юноша исках за четири или пет години да достигна тези 100 мача, но се надявам да изиграя още стотици игри за Ливърпул”, завърши №66 в състава на Юрген Клоп.