Мениджърът на Саутхемптън Ралф Хазенхютел призна, че нападателят на клуба Дани Ингс е поставен под изолация, след като е установено, че има коронавирусна инфекция.

Това е станало ясно след мача с Ливърпул, в който „светците” победиха шампиона на Англия именно с гол на Ингс през първото полувреме.

„Дани Ингс е аут сега и се намира под изолация. Може да е бил заразен срещу Ливърпул, но оттогава нямаме други позитивни случаи в отбора”, каза австрийският треньор на южняците.

Следващият мач на шампиона на Англия е голямото дерби на страната – домакинство на Манчестър Юнайтед идната неделя на „Анфийлд”. Протоколите на Премиър лийг, които са свързани с пандемията, са изключително стриктни и предстои да разберем каква би била съдбата на дербито на Острова. Между този мач и дуела със "светците" Ливърпул гостува на Астън Вила за ФА Къп в мач от третия кръг.

От Саутхемптън твърдят все пак, че Ингс може да се завърне към тренировъчния процес в петък (15.01), но по всяка вероятност ще пропусне предстоящия мач за своя клуб.