Хърватският бранител на Зенит Санкт Петербург Деян Ловрен каза в интервю пред клубния сайт, че младите хора нямат никакво уважение към парите и йерархията в живота. Защитникът също така разкри любопитна история, на която е станал пряк свидетел, докато защитаваше цветовете на Ливърпул с Юрген Клоп.

„Младите хора трябва да могат да асимилират, че по-възрастните хора единствено може да им помогнат. В модерния футбол няма млади играчи, които сами да си чистят обувките или да носят водата, защото знаят, че има други хора, които ще свършат тази работа. Не смятам това за добро нещо. Младите трябва да се научат как работи футбола”, коментира 31-годишният Ловрен.

Тогава той говори за събитие в Ливърпул с Юрген Клоп преди четири години. „През 2017-а година ни предстоеше първа тренировка преди старта на сезона. На нея се появи 18-годишен футболист, чието име няма да разкрия. Той пристигна на базата с луксозен Мерцедес и часовник Ролекс на своята ръка. Разговорът му с Клоп протече така:


„С какво дойде на базата”, попита Клоп.

„С Мерцедес”, отговори детето.

„Какво е това на твоята китка?”.

„Това е Ролекс”, отговори пак той.

„Колко мача имаш изиграни за отбора на Ливърпул”, причудливо запита Клоп.

„Нито един”.


„На следващия ден той се върна на базата без часовника и модерната си кола. Ако стана треньор, ще искам да се спазват точни правила на базата, в съблекалнята и навсякъде около клуба ми. Тези неща трябва да се научат от по-младата генерация”, завърши Ловрен.