Отборът на Ливърпул се класира за финала на Азиатската купа на Висшата лига, побеждавайки Кристъл Палас с 2:0 в единия полуфинал на турнира в Хонг Конг.

В двубоя за трофея Ливърпул ще срещне Лестър, който пък се справи с Уест Бромич след дузпи. Финалът е в събота от 15.30 часа, а мачът за третото място между Кистъл Палас и Уест Бромич е от 13 часа.

Мачовете можете да гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2.

Ливърпул имаше преимущество в двубоя като през първото полувреме Даниел Стъридж и Мохамед Салах притесниха защитата на Кристъл Палас.

В 13-ата минута Стъридж пробва добър удар, а три по-късно и Адам Лалана пробва мерника си, но бе неточен. Новото попълнение Мохамед Салах завърши интересна акция на "мърсисайдци" и стреля от границата на наказателното поле.

В 27-ата Андрос Таунзенд пък опита удар към Миньоле, но стражът на Ливърпул се намеси навреме.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смени целия си тим на почивката, като единствено вратарят Симон Миньоле остана на терена. Треньорът на Кристъл Палас Франк де Бур направи осем промени в състава си през второто полувреме.

Точно през вторите 45 минути паднаха и двата гола за Ливърпул.

Соланке откри головата си сметка за Ливърпул

Първият бе дело на друго ново попълнение Доминик Соланке. 19-годишният футболист получи от Дивок Ориги и с хубав далечен удар откри резултата в 61-ата минута. Преди това в 54-ата и Филипе Коутиньо стреля към вратата на Кристъл Палас, но неточно.

Сръбският национал Марко Груич на два пъти между 66-ата и 73-ата минута бе замесен в опасни атаки за "мърсисайдци", но автор на второто попадение стана Дивок Ориги.

Ориги затвърди преднината на Ливърпул

Ориги реализира в 79-ата минута. Джеймс Милнър центрира, ударът на Коутиньо бе блокиран, но Дивок Ориги стигна до топката и вкара за 2:0, с което оформи и крайния резултат в двубоя.