Старши треньорът на Ливърпул Юрген Клоп е готов да изслуша оферти за естонския си защитник Рагнaр Клаван, пише Liverpool Echo.

Нюкасъл бе близо до това да привлече 32- годишния Клавaн в последните часове на трансферния пазар в Англия – 9 август, но до сделка така и не се стигна, тъй като Клоп бе загрижен за широчината на състава в тази част на състава.

В последните дни Жоел Матип бе с контузия, но все пак се върна на тренировъчната база, докато хърватинът Деян Ловрен се очаква да се възстанови от травмата си в кръста до средата на септември.

В първия двубой от кампанията във Висшата лига, при успеха над Уест Хем с 4:0 у дома, Клоп използва в сърцето на отбраната Джо Гомес и най-скъпия защитник в света Върджил ван Дайк (75млн. паунда).

Това прави Клаван излишен на „Анфийлд“. Той също имаше проблеми с контузия в бедрото в началото на годината. По време на своя двугодишен престой край река Мърси Клаван изигра 53 срещи и вкара един гол, превръщайки се в първия естонец с попадение във Висшата лига на Англия.

Рагнар Клаван

източник: Gulliver/GettyImages