Юрген Клоп обясни как технологиите му помагат да поддържа връзка с персонала на Ливърпул, разкривайки също така как видеата от неговите футболисти в социалните мрежи поддържат доброто му настроение. „Червените” не тренират на базата си в Мелууд последните две седмици, след като се самоизолират по домовете си при разразилата се пандемия от COVID-19.

Клоп обясни и кога може да имаме пак нормален живот

Ливърпул се надява да се завърне на базата си в Западен Дарби в първата седмица на април. Играчите на Клоп тренират в къщите си индивидуално и ще отнеме време, докато се завърнат отново заедно на тренировъчното поле. В същото време Клоп комуникира с щаба и играчите си чрез WhatsApp и FaceTime, като мениджърът призна, че му липсва работното ежедневие на клубната база.

„Първо искам да кажа – не ми липсва само щаба, а всички, които са в клуба. Минаха две седмици, а аз не съм във ваканция. Тогава обикновено не е моментът, в който да ти липсват колегите. Сега обаче не е така, тъй като обичаме да работим заедно. Имаме контактите си в социалните групи и си говорим, но съвсем различно е да се видите. Те продължават да вършат невероятна работа”, призна германецът.

Рууни отсече: Коронясайте Ливърпул!

Клубът работи по съветите на ръководителя на отдела по хранене и витамини – Мона Немер, след като тя е изготвила специални режими на всеки състезател за тази пауза. Германката също така е  намерила и решение за справяне на практически проблем, ако се стигне да се ходи до магазина по време на периода за изолация.

„Имаме много играчи и е трудно всички да стоят по домовете си, без да пазаруват. Хубавото е, че клубът се е ангажирал с доставките на храна, тъй като трябва да сме стриктни при тази ситуация. Сега сме във втората седмица и трябва да се организираме. Това, което Мона прави, е невероятно, просто чудесно. Фитнес-треньорът Андреас Корнмайер също помага много на момчетата и те са изобретателни с работата си вкъщи”, акцентира още мениджърът на лидера във Висшата лига.

„Играчите изпращат своите видеа и треньорите ги преглеждат. Имахме трудности с медицинския щаб, след като Анди Маси напусна, за да се присъедини към ФИФА. След това неговото място бе заето от Джим Моксън, заедно със Сара Линдзи, а те също вършат невероятна работа за преработването на информацията”, допълни Клоп.

Ливърпул, както много други отбори от Острова, отделя сериозно внимание на профилите си в социалните мрежи, след като не спира да пуска видеа, с които да държи „нащрек” феновете си.