Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше абсолютно категоричен, когато заяви, че няма и най-малко основани да се оплаче от работната етика на звездата Мохамед Салах. Германецът също така не се съгласи с твърденията, че се наблюдава криза при египетския национал.

Определено миналия дебютен сезон за бързоногия футболист стартира доста по-силно отколкото настоящия. В течение на цялата кампания 2017/2018 Салах реализира 44 гола и даде 16 асистенции в 52 мача за „червените”.

Сега бившият играч на Базел, Челси, Фиорентина и Рома определено потегля бавно – с едва 2 гола (и 2 асистенции) в 6 официални срещи. Медиите в Англия опитаха да потърсят сензация в смяната на звездата към края на драматичния мач срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига, спечелен след късен гол на Роберто Фирмино, когато египтянина вече не беше на терена.

Клоп обаче настоя, че е бил не просто доволен от дефанзивния принос на Салах в поредицата на Ливърпул от 6 поредни победи. „Колкото до играта в защита, в последните ни два мача той беше изключителен, перфектен. В такива срещи подобно нещо е особено важно, а това казва всичко по отношение на Мо”, заяви Клоп.

„Той е наистина готов да се труди в името на отбора в подобни мигове. Напълно нормално е за офанзивните играчи, че понякога не вкарват голове. Въпреки всичко той си остава заплаха, стигна до фантастични ситуации в двубоите срещу Тотнъм и ПСЖ и демонстрира добра форма. Никога не можеш да имаш за даденост завършващия удар. Никога не бих допуснал това, играчите също не бива да го правят. Единствено на феновете е позволено. Най-важното за Мо е, че физически е в отлична форма, а това винаги помага”, завърши Клоп.