Холандецът Върджил ван Дайк е смятан за един от най-добрите централни защитници в света. Със сигурност той е най-скъпият, след като се присъедини от Саутхемптъм към Ливърпул за 75 млн. паунда в началото на календарната 2018 г.

И той, като много свои колеги, стигнали върха, е имал неприятни инциденти и трудни мигове в живота си. Един такъв се случва през 2012 г., когато спукан апендицит без малко не отнема живота му.

Тогава той все още играе за холандския Грьонинген. Играчът чувства болка в областта на корема, но докторите на клуба не откриват реална причина за нея. Ван Дайк остава у дома няколко дни, но болката не намалява. Отива в местна болница, но и там не могат да дадат ясна диагноза. 

Трябва да се появи майка му, за да го заведе в болница при познати лекари, които установяват спукан апендицит, пертонит и засегнати бъбреци. Играчът е подложен на незабавна операция, което го вади от терените за около 2 месеца 

"Все още усещам тази болка в корема. Тялото ми бе разбито и не можех да правя нищо. Всички най-лоши сценарии се въртят в главата ти в такива моменти. Животът ми беше в голям риск"< спомня си Ван Дайк пред "FourFourTwo".