Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк посъветва своите съотборници да се фокусират изцяло върху собственото си представяне, ако искат да поддържат темпото на водача в класирането на Висшата лига Манчестър Сити.

 В момента „гражданите” не оставят никакво съмнение, че са отборът в най-силна форма, а успехът им с 3:1 в градското дерби срещу Манчестър Юнайтед в неделя беше поредното доказателство. Сити има 32 точки на сметката си след 12 кръга, докато Ливърпул е втори с 30.

27-годишният Ван Дайк е убеден, че ще настъпи период, в който шампионът на Англия няма да бъде в състояние да ниже една след друга лесни победи. „Дали ще можем да поддържаме темпото на лидерите? Предстои да видим”, каза холандският национал. „Те са шампионите и най-добрият тим в лигата, но трябва да опитаме всичко, за да сме добри колкото тях.”

„Няма смисъл да се вглеждаме в другите, трябва да ни интересуват само нашите мачове. Следващото предизвикателство пред Ливърпул е гостуване срещу Уотфорд, а това няма да бъде никак лека задача.”

„За нас предизвикателството е победим или да опитаме да побеждаваме във всеки предстоящ двубой. Сезонът е много дълъг. Сити няма да печели всеки мач с по 5:0. И те, както всички останали, ще имат тежки двубои.”

„Нуждаем се да погледнем какво ни предстои. Това е много по-важно, отколкото да гледаме как се справя някой друг. Това е единственият път напред”, заключи Ван Дайк.