Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк мечтае някой ден да бъде считан за една от големите легенди на Ливърпул. Нидерландецът бе привлечен на "Анфийлд" през януари 2018 година за рекордните тогава за бранител 75 милиона паунда и бързо се превърна в основна фигура в тима и любимец на феновете. Много от специалистите в момента смятат, че той е най-добрият централен защитник в света.

„Имаме фантастичен отбор, не ни липсва нищо, разполагаме с всички необходими инструменти, за да продължим да печелим: треньор, с когото се асоциираме добре, гъвкав състав, стил на игра, който носи победи, стадион и привърженици, които изиграват своята част от всичко това. Искам да бъда запомнен като легенда на Ливърпул. Желанието ми е да постигна невероятни неща тук. Бих искал да бъда един от онези играчи, които се завръщат на" Анфийлд ", след като се откажат. Виждам клубни легенди на мачове и се чувствам част от наистина голямо семейство", каза Ван Дайк в интервю за „Sport.es“.

28-годишният футболист измина дълъг път, за да стигне до най-престижните места. Израствайки в Бреда, той играе за близката академия на Вилем II, преди да се присъедини към Грьонинген, а след това подписва и със Селтик.

"Преди да подпиша първия си договор, на около 16, работех като мияч на съдове в ресторант в Бреда. Тренирах понеделник, вторник и четвъртък, играех събота и работех сряда и неделя, от шест до полунощ. Исках пари, за да излизам в събота вечер. Печелех около 350 евро на месец и бях доволен от това. Можех да отида в Макдоналдс и да плащам поръчките на приятелите си. Започнах да осъзнавам колко важни могат да бъдат парите, въпреки че са не е най-важното “, сподели още Ван Дайк.