Най-скъпият защитник в историята Върджил ван Дайк призна, че от началото на сезона е имало мачове и дни, в които не е успявал да покаже най-доброто си лице за Ливърпул. Холандският национал в тази връзка разкри, че не се притеснява от критики, които счита за част от футболната игра.

27-годишният играч струваше 75 милиона паунда на мърсисайдци през януари и бързо се утвърди като основна фигура в състава на Юрген Клоп. Сега той ще прекара няколко дни с холандския национален отбор  и това откри възможност пред „Де Телеграаф” да направи обширно интервю.

Така бранителят направи признанието, че работи по подобряването на своята концентрация в хода на мачовете. „Критиките? Не, те изобщо не ме смущават”, заяви Ван Дайк. „Има мигове, в които не внимавам толкова. Работя върху това, получавам помощ от треньорите и съотборниците си. Това се случва на много играчи, но е важно дали тези моменти няма да имат лоши последствия.”

Футболистът също така увери, че полага всички усилия да бъде примерен атлет. „На всеки три дни играем мач, най-много да имаме един почивен ден в месеца. През другото време е само тренировки, турнири и възстановяване, за да може тялото ти да е готово за следващия мач. И всичко това на най-високо ниво – Висша лига на Англия, ФА Къп, Шампионска лига и Лигата на нациите с Холандия. Добавете и пътуването.”

„Да, напрежението е много голямо. Важното е да се чувстваш свободен в ума си. За тази цел си почивам доста. Предимно просто спя. Няма как да ме видите на кръчма след мач или по време на седмицата”, обясни Ван Дайк.