Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк моментално пое отговорност за допуснатия гол при победата 2:1 над Фулъм във Висшата лига, която върна „червените” на върха в класирането.

Ливърпул водеше с 1:0 до 74-ата минута на мача, когато сериозна липса на комуникация между Ван Дайк и вратаря Алисон Бекер позволи на Райън Бабел да отбележи на празна врата. 27-годишният холандец призна след срещата, че изобщо не е трябвало да връща топката назад към съотборника си, когото постави под напрежение от Бабел.

„Няма да търся никакви извинения. Трябваше да се справя далеч по-добре. Те вкараха гол, но същото сторихме и ние в края, така че взехме трите точки и отново сме лидери в класирането”, коментира Ван Дайк.

„Знаехме, че ще бъде трудно. Сами си създадохме проблеми. Не бяхме спокойни с топката. Взехме три точки и сега можем да се фокусираме върху националните отбори”, допълни бранителят.

В същото Джеймс Милнър, донесъл победата с изстрел от бялата точка в края, също не избяга от своята вина за попадението, което едва ли щеше да се случи, ако не бе неудачния опит на английския ветеран да изчисти топката. „Треньорът ми каза да вляза и да успокоя нещата, а първото нещо, което сторих, бе да я изритам и да поставя Върджил под напрежение. Това не беше идеалното начало. Голът от дузпата беше важен за отбелязване. Трябва да се довериш на това, което си работил в тренировките, да бъдеш спокоен и да правиш това, което знаеш най-добре”, заяви 33-годишният Милнър.