Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк вярва, че борбата за титлата в Англия далеч не е приключила, въпреки солидната преднина от девет точки, която натрупаха „червените” пред шампиона Манчестър Сити.

 В неделя Ливърпул разби с 3:1 именно „гражданите” и направи сериозна заявка за първата позиция в края на сезона. Според Ван Дайк обаче, сезонът е в твърде ранна фаза и Сити няма как да се откаже.

„Този мач бе специален, защото играхме срещу шампиона и наш директен съперник за титлата. Щастливи сме, но това са само три точки. Искахме задължително да победим преди международната пауза, но има още много мачове и могат да се случат много неща до май месец”, коментира Ван Дайк.

„Щастливи сме, че заемаме първото място, но не трябва да си мислим, че ще останем там със сигурност до края на сезона. Тепърва предстои тежкия период за нас с многото мачове през декември. Трябва просто да мислим за следващия мач. Няма как да бъдем на ниво във всеки един мач. Манчестър Сити ще се завърне в борбата, все пак те са действащия шампион. Няма как да ги отпишем”, сподели още холандецът.