Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк потвърди, че тимът му е длъжен да бъде на 100% перфектен до края на сезона във Висшата лига, за да има шансове да спечели титлата за пръв път от 1990-а година насам.

Мърсисайдци са лидер след 35-ия кръг с 88 точки, две повече от Манчестър Сити (86), но „гражданите” имат мач пасив в актива си. Същевременно Ливърпул направи най-дългата победа серия при победата в неделя срещу Кардиф Сити (2:0), удължавайки я на девет поредни мача, а последната датираше от април 2014-а година.

Мачът пасив, който е за Сити пък, ще се изиграе в сряда, като ще гледаме втория епизод на градското дерби на Манчестър. Ако Сити спечели, срещите ще се изравнят и ще бъдат с точка превес пред конкурента си Ливърпул.

Ван Дайк бе запитан от какво точно се нуждае Ливърпул в оставащите мачове, а холандецът отговори: „На 100% всички мачове трябва да спечелим. Това е единственото нещо, върху което сме фокусирани. Имаме три оставащи мача и ще направим всичко, за да ги спечелим. Наясно сме колко трудно ще бъде, но това искаме и ще опитаме да направим”, коментира Ван Дайк пред медиите.

„Свършихме работата си при гостуването на Кардиф, така че сега трябва да продължим уверено и спокойно. Хубави три точки спечелихме, тъй като визита в Уелс никога не е лека. Следващото предизвикателство ще е идния петък, така че ще видим какво ще се случи”, акцентира Върджил ван Дайк.

Следващият мач за „червените” е идния петък, като Ливърпул ще приеме изпадналия Хъдърсфийлд на „Анфийлд”. Мачът ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA от 22,00 часа.