Звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк отрече, че има каквото и да било напрежение върху отбора на „червените”. Мърсисайдци спечелиха първите си осем мача във Висшата лига, което направи така, че тимът на Юрген Клоп има осем точки преднина пред защитаващия титлата Манчестър Сити (16).

Европейският гранд е считан за фаворит при спечелването на титлата през тази година, но Ван Дайк призна, че няма никакво напрежение и натиск върху състава. „Не мисля, че Ливърпул има какво да губи. Ман Сити е шампионът, а отборът им трябва да защитава титлата си. От моята гледна точка, ние просто трябва да продължи по този начин”, коментира Ван Дайк пред Sky Sports.

„Напрежението може да става по-голямо, но то идва от медиите. Пресата обича да насажда драма и това е нещо, с което ни трябва да се справяме. Иска ми се просто да печелим всеки следващ мач и не се замислям над нещата, които се пишат. Наслаждаваме се на Премиър лийг и сме уверени във възможностите си. Особено начинът, по който взехме някои точки досега, без да играем по възможно най-добрият начин, но все пак печелим”, продължи холандецът.

Ливърпул се надява да продължи 100%-овия си рекорд в Англия, след като гостува на Манчестър Юнайтед тази неделя на „Олд Трафорд”.