Бранителят на Ливърпул Върджил Ван Дайк призна за грешката си в големия мач в осмия кръг в Англия срещу Манчестър Сити. Холандският защитник фаулира в 85-ата минута Лерой Сане в наказателното поле, но за негов, както и на тима му късмет, Риад Марез прати топката високо над напречната греда.

„Това си беше дузпа и го казах на рефера след това. Не трябва да се случва, но сме щастливи, че не допуснахме гол и се радвам, че тази топка не влезе във вратата”, сподели Ван Дайк.

Шампионът Манчестър Сити и Ливърпул не загатнаха за класата си, що се отнася до положения и голове, като дуелът между двата тима бе съсредоточен в сериозна тактическа битка.

„Тяхната защита се справя наистина добре. Нашата също, но до момента, в който не им бе дадена дузпа. Мачът бе солиден, но се чувстваме неособено щастливи, че не вкарахме гол. Знаехме, че ще бъде тежко, тъй като се изправяме срещу шампиона, но чистата мрежа може само да ме радва. Искахме да се върнем обратно на победния път, след като загубихме от Наполи и смятам, че можехме”, завърши Ван Дайк.

Още по темата:

Пиперлив хикс между Ливърпул и Манчестър Сити