В понеделник стана ясно, че собствениците на Ливърпул от Fenway Sports Group (FSG) са готови да продадат клуба. За да помогнат за намирането на купувач, от FSG са наели мултинационалните инвестиционни банки и компании за финансови услуги „Goldman Sachs“ и „Morgan Stanley“. „Forbes“ оценява Ливърпул на около 4,45 милиарда долара или 3,89 милиарда лири. В изявление на FSG се казва следното:

„При правилната оферта, която е в най-добрите интереси на клуба, Ливърпул се продава. За момента обаче ние сме изцяло отдадени на това да осигурим успех на този исторически отбор и на терена, и извън него. Но заявяваме готовност за преговори“.

26 снимки

Вестниците вече започнаха да спекулират кой евентуално може да поеме управлението от FSG. „The Mirror“ твърди, че RedBird Capital Partners са първите кандидати, като се има предвид, че те вече притежават 10 процента дял от клуба, след като го закупиха за 538 милиона лири миналата година.

Новината за възможна продажба на мърсисайдци отваря перспектива за оферти и от Близкия изток. Преди време се писа, че Ливърпул е отхвърлил подобно предложение от 3 милиарда паунда миналата година.

Третият кандидат, за който се споменава, е сър Мартин Броутън, който беше за краткто президент на Ливърпул през 2010-а година и се смята, че е посредничил за сделката с FSG. Той се опита да купи Челси по-рано тази година.