Наставникът на Ливърпул, Юрген Клоп, отвърна на критиците си относно решението да не води тима на "Анфийлд" в преиграващия мач срещу Шроузбъри за ФА Къп. 

Двата отбора завършиха първия мач 2:2 и оставиха всичко да се реши в допълнителен двубой на 4-ти февруари, но Клоп заяви, че отново ще пусне момчета от школата в реванша, тъй като отдавна е предупредил титулярния състав, че ще имат почивка. 

Така специалистът си спечели множество критики по свой адрес, като дори е застрашен от сериозни глоби от Футболната асоциация. 

"Още преди три седмици реших кога точно да бъде почивката ни, базирайки се на писмо, което получихме през април 2019-а. Не искам въобще да влизам в дискусии", заяви Клоп. 

"Ако хората смятат, че съм мързелив само защото няма да бъда там, не мога да променя мнението им, а и не искам. Аз се чувствам отговорен за играчите си. Не съм човек на революциите. Отговорността ми е към играчите ми. Ако реагираме, както винаги и решим да го направим, нищо във футбола няма да се промени", защити се Клоп. 

Футболната асоциация настоя всеки клуб да се съгласи с програмата на ФА Къп и още тогава се появи съмнение, че четвъртия кръг може да влезе в зимната почивка на играчите. 

"Нямам идея кой човек кой клуб е представлявал, но от ФА казаха, че всички са се съгласили. Няма никаква отговорност. Нито от клуб, нито от треньор, нито от спортен директор, а трябва да се поеме такава. Ситуацията трябва да се промени, иначе догодина ще сме в същото положение."

"Съжалявам за Шроузбъри. След мача всички коментираха какво съм казал, а не тяхното представяне. Искаме да продължим напред в турнира, това е целта ни, няма да се откажем, но аз трябва да взема решение относно ситуацията", заяви Клоп. 

"ФА къп опита да измести мачовете по средата на седмицата, за да намали интензитета на сезона. Може би от клуба ни са забравили да откажат на това предложение. Дадоха ни две седмици, а дори не беше ясно коя точно. Не може да имаш два дни да се подготвиш за мач от ШЛ." 

"Мога ли да бъда тук за мача? Разбира се, но това ще доведе до неразбирателство. Не мога просто да се появя за два дни, те се нуждаят от треньор и това е Нийл Кричли. Да, ще бъде по-лесно, ако кажа, че ще бъда там, всички ще бъдат щастливи, но това ще бъде лъжа", заяви треньорът.