Спечелването на Висшата лига не е направило Ливърпул по-малко гладен за трофеи и „червените“ ще продължат да гонят титли и купи и през новия сезон, заяви капитанът на "мърсисайдци" Джордан Хендерсън.
 
Ливърпул сложи край на 30-годишното чакане за триумф във Висшата лига, финиширайки на 18 точки пред втория Манчестър Сити. Хендерсън, който изигра 30 мача в лигата, преди да попадне в лазарета с травма на коляното, отправи предизвикателство към своите съотборници да продължат да се подобряват.
 
„Нуждаем се от ново силно представяне, да бъдем по-добри, да запазим страстта, този глад и конкурентноспособност, който показахме в последните няколко години. Просто да продължим в същия дух и да спечелим колкото се може повече трофеи, защото доказахме през последните години, че сме топ отбор. Това се дължи на усилената работа и отдаденост“, каза английският полузащитник пред официалния сайт.
 
Воденият от Юрген Клоп шампион на Премиършип излиза срещу носителя на ФА Къп Арсенал в Къмюнити Шийлд в събота, преди да стартира защитата на титлата си срещу новака Лийдс на 12 септември. 
 
„Трябва да започнем уверено още от първата среща за сезона и имаме шанс за нов трофей. След това Висшата лига започва много скоро, така че трябва да сме подготвени“, завърши той.