Звездата на Ливърпул Мохамед Салах спечели възхищението на феновете по целия свят, след като успя да съчетае по най-добрия начин мюсюлманската вяра с футбола.

Популярността му обаче започна да пречи на неговите религиозни ритуали.

Футболистът пропусна своята вечерна молитва в родния си дом в Египет, тъй кат бащината му къща беше обградена от фенове и журналисти.

Салах отвъд блясъка на футболния терен

„Какво се случва с някои хора и журналисти? Не знам как да изляза от вкъщи, за да се помоля на празника. Това няма нищо общо с любовта. Това е неуважение към живота и липса на професионализъм”, сподели Мохамед Салах по повод случващото се в родния Египет.

Мохамед Салах като социален феномен

Нападателят на Ливърпул се прибрал в дома на своите родители в последния ден от мюсюлманския пост на Рамадан, срещнал се е с роднини и е пожелал да отиде на вечерната молитва. Точно тогава обаче се появили фенове от съседните села и градове, което осуетило плановете на играча.

Звездата никога не забравя мястото откъде е тръгнал и често говори за своите корени, произлизащи от делтата на Нил, село Нагриг, където се връща за семейни тържества и религиозни празници.

Салах в забавна ситуция с репортерка, предпази се от целувка