Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се присъедини към отбора на „Common Goal”, което цели да подпомага с благотворителност из различни кътчета на земята. Движението бе основано през 2017-а година и бе създадено от халфа на Манчестър Юнайтед – Хуан Мата.

То цели да подпомага хора в нужда и социални проекти, а хората, които са част от това нещо даряват по един процент от своята заплата на месечна база.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Willkommen Jürgen Klopp!! #TheBest FIFA Men's Coach and a new #CommonGoal member

A post shared by Common Goal (@commongoalorg) on

„Много съм горд и вече мога да анонсирам, че съм част от семейството на Common Goal”, коментира Клоп на галавечерта на FIFA The Best в Милано. Именно там германският наставник на европейския шампион бе избран за най-добър треньор през годината.

„Малцина хора го знаят, а ако не знаят за какво става въпрос – проверете в Google. Това е нещо невероятно”, коментира още Клоп.

Цитиран на уебсайта на групата, Клоп уточни. „За мен днес е ласкателно, че получих тази индивидуална награда. Но във футбола и живота нищо не е възможно без работата в екип. Ето защо бих искал да отпразнувам този повод, като споделя, че се присъединявам към Common Goal и обещавам да дарявам 1% от всички мои приходи, за да помогна да променя света чрез футбола. От началото на съществуването на компанията преди две години движението непрекъснато се разраства и доказва, че е ефективен и безопасен механизъм, на който играчите и треньорите могат да помогнат чрез играта”, коментира още Юрген Норберт Клоп.