Ливърпул трябва да е вариативен в стиловете си в хода на настоящия сезон във Висшата лига, за да успее да измести Сити от короната в Англия. Един от анализаторите на английския футбол и бивш футболист на мърсисайдци Джейми Реднап довери, че отборът е длъжен да бъде по-различен през този сезон, за да избегне многото равенства, които допусна през миналата година у дома.

„Сега наистина има оптимизъм при всички в Ливърпул. Усети се още в първия мач срещу Уест Хем, като отдавна не съм срещал подобна атмосфера в откриващия мач на „Анфийлд. Подобен бе случаят с Брендън Роджърс през 2014 година, когато феновете на отбора започнаха да вярват, че наистина годината ще е специална”, сподели Реднап.

Ливърпул стартира с гръмък успех над Уест Хем, надвивайки го с 4:0.

„Манчестър Сити са безспорният фаворит и през този сезон – това няма спор. Отборът им разполага с превъзходно качество и смятам, че отново ще бъдат на върха. Единствено Ливърпул е опасно близо, за разлика от миналата година, когато всички други конкуренти бяха много по-слаби, в сравнение с отбора на Пеп Гуардиола”, продължи Джейми Реднап.

„През миналата година видяхме, че отборите имаха дефицит от 25 точки спрямо Манчестър Сити, но е хубаво да не забравяме, че предната година именно „гражданите” имаха подобен пасив пред тогавашният шампион Челси. Предизвикателството пред Ливърпул е голямо, тъй като отборът не трябва да разпилява излишно „сигурните” точки, които може да вземе. Ако иска отборът да вдигне титлата от Премиър лийг, то ще е нужно в определни моменти в сезон да играе грозно, но успешно”, завърши Джейми Реднап.