Европейските шампионати набират скорост, а днес в дерби от 34-ия кръг на Висшата лига Манчестър Юнайтед приема шампиона Ливърпул.

Срещата е от 18:30 часа на Олд Трафорд, а Gong.bg ще я следи специално за Вас. Също така може да гледате мача в ефира на DIEMA SPORT 2.

Манчестър Юнайтед допуска колебания в играта си, но в момента заема второто място в класирането, но с 13 точки изоставане от лидера Манчестър Сити. Все пак трябва да се отчете, че "гражданите" се представят отлично в първенството, докато Юнайтед губеше точки и от доста слаби отбори в Премиършип, а това сякаш наклони везните по отношение на титлата.

Загубата от Шефилд Юнайтед, както и равенството с Уест Бромич Албиън прекъснаха мечтите на "червените дяволи" за титла. Единственият шанс за трофей за момчетата на Солскяер е трофея от Лига Европа.

След отпадането от Шампионска лига на 1/4-финалите от Реал Мадрид, Ливърпул се концентрира в първенството. Целта е топ 4, а това ще спаси сезона на шампионите. В момента Ливърпул е на 6-ото място с 54 точки. 

Ако момчетата на Клоп продължават да губят точки, то задачата Шампионска лига може да е доста трудна задача.

Вероятни състави:

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Шоу, Магуайър, Уан-Бисака, Баи, Фред, Мактоминей, Фернандес, Грийнууд, Погба, Рашфорд

Ливърпул: Алисон, Алексъндър-Арнолд, Кабак, Фабиньо, Алкантара, Вайналдум, Милнър, Мане, Фирмино, Салах, Мане

Прогноза: 1:1