Новото попълнение на Ливърпул Анди Робъртсън призна, че изпитва сериозни трудности на „Анфийлд“ и е силно разочарован от факта, че не получава почти никакъв шанс за изява. Шотландецът дойде при „червените“ през лятото, за да бъде титуляр на левия бек, но в крайна сметка испанецът Алберто Морено показва отлична форма и за момента Робъртсън трудно попада в сметките на мениджъра Юрген Клоп.

Робъртсън призна, че е имал откровен разговор със своя наставник относно малкото игрово време, което получава в първите си месеци като футболист на „мърсисайдци“.

„Разбира се, че е много трудно за мен. Не го крия. Мразя да не играя“, призна крайният бранител.

Нови страхове в Ливърпул заради Садио Мане

„Последните три месеца бяха много разочароващи за мен. Очаквах с нетърпение мача с Холандия и се надявах да играя известно време. Доволен съм, че играх 90 минути“, каза още той след участието си в мача на Шотландия срещу „лалетата“.

„Ако продължа да правя това, което трябва, надявам се, че моят шанс ще дойде. Разговарях с мениджъра по темата, защото смятам, че периодът ми за адаптация вече отмина и мислех, че съм готов за игра“, откровен бе още Анди Робъртсън.

Робъртсън с големи думи след дебюта си за Ливърпул