Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп демонстрира чувство за хумор след поредните голове на Мохамед Салах за неговия тим от началото на сезона. Египетския национал се разписа на два пъти при драматичния успех с 4:3 над Кардиф Сити във Висшата лига, като по този начин вече има 50 шампионатни попадения.

26-годишният Салах постигна подобен актив в 72 мача или иначе казано – в същия брой срещи, които бяха необходими на бившия футболист на Ливърпул Фернандо Торес. От 50-те попадения 48 са с екипа на „червените”, а останалите – с този на Челси. Само трима играчи в историята на Висшата лига са достигали до кота 50 по-бързо – Рууд ван Нистелрой, Анди Коул и Алън Шиърър.

„Това е невероятно постижение за играч от световна класа”, заяви Клоп. „Уау, статистиките му са удивителни. Чух имената на другите играчи, които са успявали да ги постигнат по-бързо – Шиърър, Ван Нистелрой, Анди Коул. Това са все добри нападатели, нали?”

„Може би Салах щеше да вкара повече попадения и по-рано, ако не го бях пускал да играе толкова често по дясното крило. Моя е вината.”

„Но и така не е зле. Той ни помага много. Това е типичната ситуация, при която и двете страни печелят. Той извлича ползи от нашия стил на игра, а момчетата – от непрестанното му желание да бележи. Това е готино”, добави Клоп.

В момента Салах има 16 попадения през настоящия сезон и водещият голмайстор на Висшата лига. Най-близо до него са Хари Кейн от Тотнъм и Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал, които имат по 14 гола.