Футболистът на Ливърпул Мохамед Салах се превърна във футболиста, отбелязал най-много голове за Ливърпул в дебютния си сезон в цялата история на клуба от Мърсисайд.

Египетският национал наниза четири гола за успеха над Уотфорд с 5:0, като по този начин вече има 36 попадения във всички турнири от началото на кампанията и задмина постижението на Фернандо Торес, който се разписа 33 пъти в дебютния си сезон с екипа на „червените“ през 2007/8. Салах дръпна сериозно и на основните си конкуренти за голмайсторския приз във Висшата лига през този сезон. Той вече има 28 гола в елита на Англия, четири повече от Хари Кейн и седем повече от Серхио Агуеро.

Ливърпул прави Салах по-скъп от Неймар

Бързоногият египтянин има всички шансове да остане на върха на класацията, след като Кейн получи контузия на глезена миналата седмица и ще отсъства от игра около месец. С вчерашното си представяне Салах изравни и още един любопитен рекорд. Той вкара четири гола с точно четири отправени удара, което досега бе постигал единствено Андрей Аршавин за Арсенал в мач именно срещу Ливърпул.