Левият краен защитник и една от основните фигури в състава на Ливърпул – Андрю Робъртсън заяви, че цялата му кариера е движена от желанието да се самоусъвършенства и затова счита за неуместно сам да прави похвали за собственото си представяне.

25-годишният шотландец завърши сезон 2018/2019 със златен медал от Шампионската лига и бе част от най-силната защита от Висшата лига, която допусна само 22 попадения. Заедно със своя съотборник по другия фланг на отбраната Трент Александър-Арнолд двамата поставиха рекорд с общо 23-те си асистенции. За първи път в историята на Премиършип двама крайни бранители от един и същ отбор успяха да дадат двуцифрен брой асистенции.

„Мисля, че се представих добре, но винаги може и повече. Това е начинът, по който винаги съм разсъждавал”, коментира бившият футболист на Хъл Сити.

„Никога не си отправям похвали, защото считам, че има място за подобрение. Дори когато си изиграл добър мач, винаги има неща, които е можело да направиш и по-успешно. Направих добър сезон, но все така има области, в които да се самоусъвършенствам. Надявам се да покажа стъпки в тази посока през следващите години”, добави Робъртсън.