Въпреки че Ливърпул прави изключително силен сезон и е на път да спечели първа титла на Англия от близо 30 години, мениджърът Юрген Клоп не е доволен от абсолютно всички играчи в състава. Затова планира раздяла със седем от тях през лятото. 

Според вестник "Мирър", от "Анфийлд" ще си тръгнат Симон Миньоле, Натениъл Клайн, Алберто Морено, Жоел Матип, Адам Лалана, Даниел Стъридж и Дивок Ориги. Някои от тях ще бъдат продадени, други ще бъдат дадени под наем, но със сигурност няма да са в отбора за предстоящата кампания. 

Сигурна изглежда продажбата на Миньоле, Клайн, Морено и Стъридж. Ориги и Матип може да получат шансове да се завърнат обратно на "Анфийлд", но ако се докажат в новите си отбори, в които ще играят под наем. Колкото до Лалана, той има минимални шансове и да остане в тима, като раздялата с него ще е при добра оферта. 

Клоп иска с раздялата с този септет да освежи отбора за новия сезон и планира да привлече на техните места множество скъпи попълнения. Очаква се германецът да пръсне около 200 млн. паунда за нови играчи, въпреки че нееднократно е обявявал, че не обича да харчи много пари за трансфери.