С два гола в края на двете полувремена Ливърпул стигна до успех над Кристъл Палас във втория кръг на английската Висша лига, побеждавайки го с 2:0 в последна среща от кръга. Джеймс Милнър в 45-ата минута даде аванс за мърсисайдци от дузпа, а Садио Мане удвои аванса на „червените”. Аарон Уан-Бисака от Кристъл Палас пък си изкара директен червен картон в 75-ата минута, след като не успя да стигне Мохамед Салах, който се откъсваше срещу Уейн Хенеси и го събори току пред наказателното поле.

Очаквано Ливърпул стартира по-дейно в срещата, като владееше повече топката, докато Кристъл Палас оплътняваше по много добър начин пространствата за бързоногите футболисти на Юрген Клоп.

Първата по-сериозна опасност дойде в 23-ата минута, когато Наби Кейнта намери по фантастичен начин Мохамед Салах. Египтянинът напредна мощно към вратата на Палас и опита да прехвърли излезлия Хенеси, но ударът му премина над вратата на „орлите”.

Секунди по-късно лондончани можеха да поведат в срещата. Андрюс Таунзенд стреля от дистанция, а ударът му изненада Алисон Бекер, но за негово щастие се отби в напречната греда на пазената от него врата.

В 29-ата минута Джефри Шлуп пробва мерника си от разстояние, но край вратата на Алисон.

Секунди преди изтичането на първото полувреме Мамаду Сако задържа и ритна Салах в наказателното поле, а Майкъл Оливър посочи бялата точка. Зад топката застана Джеймс Милнър, който прати Хенеси в обратния ъгъл и изведе своите напред – 1:0 за Ливърпул. Любопитен факт е, че последните девет гола на Джеймс Милнър са дошли точно след изпълнение на дузпи.

Попадението на халфа на мърсисайдци даде успокоение за футболистите на Юрген Клоп, които влязоха по-спокойни през второто полувреме.

Първото по-сериозно положение в мача бе на сметката за Палас, след като Лука Миливойевич стреля добре от пряк свободен удар, за да накара Алисон Бекер да спаси мърсисайдци от първи гол през сезона във вратата им.

В 75-ата минута Ливърпул бе много близо до втори гол, след като Мохамед Салах се откъсна зад отбраната на Кристъл Палас. Египтянинът бе гонен от Уан-Бисака, който ритна Салах в гръб на границата на наказателното поле и за това си деяние получи директен червен картон.

Макар че бе с човек по-малко, Палас опита да пресира Ливърпул и стигна до корнер в 93-ата минута, след което падна втория гол на Ливърпул. Играчите на Ливърпул овладяха топката от ъгловия удар и тя стигна до Салах. Той веднага видя спринтиращия Мане, който остана очи в очи с Хенеси, а на гърба му бе Патрик Ван Аанхолт. Сенегалецът се отскубна от опеката на холандския бранител и преодоля стража на Палас, за да оформи крайното – 2:0.

По този начин Ливърпул записа втора поредна победа през новия сезон и стана втори, с равни точки с лидера Сити, но „гражданите” са с по-добра голова разлика. Отборът на Юрген Клоп е и единственият, който не е допуснал гол в първите две срещи във Висшата лига.