Последните дни бяха турболентни за Ливърпул. И разбира се, не говорим за поредния слаб мач на „червените”, нито пък за драматичното отпадане от ФА Къп с драматичния гол в последната минута на второто продължение в мача. Отдавна вече сме привикнали към подобни сценарии с участието на момчетата от града на Бийтълс. На онези с „червените” фланелки, де.

Часове след отпадането си обаче, Ливърпул спечели най-важния си двубой за сезона. Спечели го по категоричен начин, а за пореден път в основата на този триумф бяха феновете на колоса от „Анфийлд”.

Не са един и два случаите в илюзорната история на мърсисайдци, в които именно привържениците на тима са заемали ключова роля. Няма смисъл да говорим за трагедиите, които обрисуват миналото на клуба, нито пък за „сляпата до болка” (както някои я наричат) подкрепа към онези с червените фланелки долу на терена.

Днес привържениците на Ливърпул за пореден път показаха колко важни са те за клуба и със сигурност дадоха отличен пример на Европа и света.

В събота, повече от 10 000 с червени шалчета, напуснаха демонстративно „Анфийлд” в 77-ата минута на мача срещу Съндърланд. Случайно или не, до края  Ливърпул загуби преднина от два гола и направи равен.

Недоволството на привържениците обаче бе продиктувано не от слабата игра на отбора, а от поредния опит да бъдат ограбени и превърнати от фенове в клиенти. И този път решиха да не го позволят.

Само няколко дни по-рано ръководството на клуба обяви намеренията си да завиши значително цените на част от билетите за домакинските мачове на отбора. Най-скъпите билети трябваШЕ да бъдат с номинална стойност от 77 паунда (около 195 лева!), а най-скъпите сезонни пропуски трябваШЕ да бъдат с цена от 1029 (около 2600 лева!).

Седмица по-късно, след „обстойно” преразглеждане на ситуацията, от „Фенуей Спорс Груп” осъзнаха грешката си и взеха най-правилното решение.

С нарочна декларация на официалния сайт на клуба, адресирана до привържениците на тима, американците отмениха личното си решение и върнаха старите цени.

И се извиниха.

Ако не друго, то Джон Хенри и компания показаха, че не желаят да имат враг срещу себе си в лицето на феновете. Не пожелаха да си отбележат автогол и постъпиха мъдро. От днес нататък собствениците на Ливърпул, а защо не и на други клубове, ще премислят ходовете си.

Ще внимават.

Феновете пък за пореден път доказаха, че са кръвта на клуба и неизменна част от процесите на „Анфийлд”. Спечелиха поредната си битка и само могат да бъдат горди от себе си.

Спечелиха я за Ливърпул!


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS