Полузащитникът Овиемуно Еджария почти сигурно ще бъде върнат обратно далеч преди изтичането на неговия наем в Глазгоу Рейнджърс. Играчът, който беше доведен от Ливърпул с помощта на наставника Стивън Джерард, даде сериозна индикация, че периодът му на преотстъпване ще бъде съкратен.

Още преди мача легендарният бивш халф на „червените” призна, че Еджария остава извън сметките за решителния мач срещу Рапид Виена от група G в Лига Европа (загубен с 0:1). Джерард уточни, че 21-годишният талант има проблеми с аклиматизацията, а двамата са провели разговор на 4 очи по темата.

Самият играч индикира за предстоящата раздяла чрез действията си в социалните мрежи. Там той изтри целия си профил в „Туитър”, а в „Инстаграм” премахна всякакви връзки и съдържание, отнасящи се до колоса от „Айброкс”.

Джерард призна, че двамата с неговия подопечен ще имат още един, най-вероятно решителен, разговор в петък, но изгледите не са добри. Вестник „Сън” спекулира, че е имало нелицеприятен епизод между двамата миналия месец, когато Еджария закъснял за последната тренировка преди двубоя срещу Виляреал (0:0). В резултат халфът остана извън групата.

Младежкият национал на Англия все още следва в социалните мрежи мениджъра Джерард, придружилия го под наем от Ливърпул Райън Кент, както и някои от съотборниците си в Рейнджърс.