Мениджърът на световния и европейски клубен шампион Ливърпул - Юрген Клоп, коментира връщането на Купата на африканските нации в началото на годината. През 2021 г. КАФ ще се проведе от януари до февруари, защото в страната домакин Камерун температурите през лятото ще се опасно високи.
 
"Уважавам изключително много Купата на африканските нации, защото харесвам турнира. Но очевидно е проблем, когато се провежда в средата на сезона. Връщането му отново през януари е катастрофа за нас. В същото време сме безсилни - не можем да кажем, че няма да пуснем даден играч, защото ще последва наказание. Как е възможно клубът, който плаща на играча, да не може да реши дали той да остане или не. Ако е контузен и не може да играе за клуба, пак трябва да го изпратим в Африка, за да се види състоянието му там", коментира Клоп.
 
Той добави, че разбира решението заради по-благоприятното време през зимата, но все пак не може да го приеме.
 
"Не трябва да е така. Говоря за това сега, но никой няма да слуша. Те ще кажат: Отново този хленчещ от Ливърпул.Това е загуба на време, но докато нищо не се промени, ще го повтарям. Ситуацията е за играчите, а не за мен. ФИФА трябва да се намеси, но изглежда не планира да го направи.  Това е странна ситуация. Ако искаме по-малко мачове, те ще кажат, че ще има по-малко пари. Друго нещо е, че това не помага на африканските играчи. Няма да продаваме Салах или Мане, но ако тепърва подписваме с някой играч, това ще се отрази на решението ни“, каза още Клоп.