Футболист №1 на Африка – Садио Мане, набързо се прибра в Ливърпул, пропускайки своето парти, след като бе официално награден за най-добрия футболист на „черния континент” за 2019-а година. У Мане остана известно разочарование, след като логистични проблеми, създадени от организаторите на събитието в Египет са помрачили донякъде настроението на офанзивния играч на Ливърпул.

Иначе, Мане надви съотборника си Мохамед Салах, както и крилото на Манчестър Сити – Риад Марез, и грабна отличието във вторник, надявайки се да отиде в родния Сенегал за отпразнуване. Тържествата обаче бяха отменени в сряда, след като самолетът на Мане е трябвало да получи необходимото разрешение да лети над Тунис, което след церемонията не се е случило.

„Това ми беше планът. Да отлетя до Сенегал и да благодаря на хората от моята родина, които ме подкрепят навсякъде и винаги. Не успях да направя тази визита”, каза Мане, който е първият играч от Сенегал, печелейки тази награда, от Ел Хаджи Диуф през 2002-а година. „Сега ми предстои голям мач с Тотнъм този уикенд, който е моят фокус и трябва да бъда готов. Истина е,ч е съм разочарован, че не успях да се прибера у дома, но искам да благодаря на моите сънародници. Съжалявам, но това не бе под моя контрол”, акцентира Мане.

Асистентът на Клоп: Горд ще съм, ако го наследя

„Ще се върна в Сенегал възможно най-скоро, защото това е нещо много важно за мен. Никога няма да забравя какво са направили всички там, всеки, който вярва в мен и всеки, който ми е дал шанс да играя футбол”.

Празненствата обхванаха цял Сенегал във вторник, след като се появиха и видеа от родното село на Мане – Бамбали, което е в южната част на Сенегал. Президентът на Сенегал Маки Сол дори описа в социалните мрежи „чудесния подвиг” на Мане, който трябва да бъде обявен за пример на младите сенегалци.