Европейският клубен шампион Ливърпул приключи минорно турнето си в САЩ. Мърсисайдци така и не записаха победа отвъд Океана, но поне не загубиха в последната си контрола срещу португалския Спортинг Лисабон. 

Битката с "лъвовете" завърши наравно 2:2, а преди това "червените" загубиха с 2:3 от Борусия Дортмунд, както и с 1:2 от Севиля. Сега подготовката им ще е насочена към старта на новия сезон в английския футбол, който е с мача за Къмюнити Шийлд с Манчестър Сити в началото на август. 

Трансферната цел на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш откри за португалците в самото начало, но още до почивката Дивок Ориги и Жоржиньо Вайналдум сътвориха пълен обрат. Вендел донесе равенството в началото на втората част. 

Мачът започна по страхотен начин, като още в 5-та минута Спортинг Лисабон откри. Тогава Фернандеш стреля мощно от дистанция, вратарят Симон Миньоле направи поредната си грешка и не успя да улови топката, тя се оплете в мрежата му и "лъвовете" откриха резултата. 

Англичаните отговориха светкавично и тръгнаха мощно напред. Четвърт час по-късно Андрю Робъртсън с хубав пас намери Джордан Хендерсън и той стреля с глава, вратарят спаси, а при добавката Дивок Ориги изравни за 1:1. 

Двата отбора направиха страхотни атаки след това попадение, но в следващите минути гол не падна, въпреки интересните моменти. В крайна сметка ново попадение преди почивката имаше и то беше за Ливърпул за осъществяване на пълния обрат. 

Тогава Жоржиньо Вайналдум беше изведен със страхотен пас сам срещу вратаря на португалците и за него не представляваше трудност да го преодолее. Така почивката дойде при резултат 2:1 в полза на носителя на трофея от Шампионската лига. 

В началото на втората част обаче резултатът беше изравнен. Бруно Фернандеш отново беше в основата на гола, като пусна страхотен пас за Вендел и той преодоля Миньоле за 2:2. Малко след това Ливърпул можеше да направи резултата и 3:2, но Върджил ван Дайк тресна гредата. Така контролата приключи наравно.