Шампионът на Северна Америка Монтерей се класира за полуфиналите на Световното клубно първенство по футбол в Катар. Мексиканският тим победи с 3:2 домакините от Ал-Сад и на полуфинала в сряда ще се изправи срещу шампиона на Европа Ливърпул.

Аржентинците Леонел Ванджиони и Рохелио Фунес дадоха аванс от два гола на Монтерей на почивката, но в средата на второто полувреме Багдад Бунеджа върна един гол за катарския тим, воден от легендата на испанския футбол Шави Ернандес. Малко по-късно Карлос Родригес възстанови аванса от два гола на Монтерей, преди в последната минута Абделкарим Хасан да оформи крайното 2:3.

В другия четвъртфинал първенецът на Азия Ал-Хилал се наложи с 1:0 над шампиона на Африка Есперанс от Тунис.

БГНЕС
45 снимки

Единственото попадение в мача реализира резервата Батефемби Гомис, който вкара в 73-тата минута. Символичните домакини на срещата я завършиха с човек по-малко след втори жълт картон на Мохамед Кано в 85-ата минута, но в оставащото време Есперанс не успя да изравни.

В полуфинала във вторник тимът от Саудитска Арабия ще срещне бразилски Фламенго, който в последния месец спечели титлата на страта си и тази на Южна Америка. /БТА