Най-големите звезди на Челси и Ливъпул зарадваха група деца от фондацията на УЕФА, след като поиграха с тях във вторник вечерта в Истанбул.

Преди днешния сблъсък за Суперкупата на УЕФА, Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Садио Мане и Фабиньо от мърсисайдци и, Сезар Азпиликуета, Матео Ковачич, Маркос Алонсо и Н’Голо Канте, отделиха време, за да се срещнат с деца с ампутирани крайници и да разменят няколко подавания на „Водафон парк”, където ще се проведе мачът.

Двамата мениджъри – Франк Лампард и Юрген Клоп също се включиха. Германецът направи няколко серии от пасове с един от младежите, след което си поговори с децата преди да се снимат. Той отдели време на всяко едно от тях по отделно и раздаде множество автографи.

В края на заниманието всяка една от звездите на двата отбора разписа автографи и се снима с малчуганите.

Фондацията на УЕФА, създадена през 2014 година от бившия президент Мишел Платини, е организация, която подкрепя инициативи и програми, които подпомагат деца с увреждания и в затруднено положение.

Европейската централа установи фондацията да използва спорта като средство за хуманитарни проекти, свързани с правата на децата в сфери като здравето, образованието и интеграцията.

Автор: Александър Антонов