Мениджърът Юрген Клоп отличи защитната работа на целия отбор на Ливърпул при победата с 2:1 срещу Челси в мач от шестия кръг на английското футболно първенство. Германецът остана доволен от реакцията на своя тим при натиска на лондончаните през второто полувреме и похвали действията на замесените при двете попадения в полза на "червените".

"Изключително доволен съм от свършената работа, а тя не бе никак лесна. Не очаквам да доминираме Челси, не очаквам и те да не създават положения. Защитавахме се прекрасно и не говоря само за халфовете или защитниците. Вече бях питан за ситуацията със засадата, а нея наистина я имаше, защото последната ни линия бе будна в ситуацията. Това е хубаво да се вижда. Но не само това, а и начинът, по който отговорихме на натиска им. В крайна сметка обаче е нужна тежка работа за 95 или 97 минути, а момчетата я свършиха. Това и исках да видя", каза той за клубния уебсайт.

Двама души от защитната линия изиграха основна роля и в двата гола за Ливърпул на "Стамфорд Бридж", а това са голмайсторът Трент Александър-Арнолд и асистиралият за второто попадение Анди Робъртсън.

"Изпълненията на Александър-Арнолд вече не са изненада за никого. В тази ситуация подходихме разумно, защото му дадохме по-добър ъгъл за стрелба. В случая Мо направи асистенцията, а самият шут беше неспасяем, ако трябва да бъда честен. В другата ситуация видяхме перфектен пас, на който Боби се отзова. Фантастичен гол", добави Клоп./БТА