След осем години в Ливърпул бразилският нападател Роберто Фирмино обяви, че този сезон ще бъде последният му за „червените“, новина, която предизвика всякакви реакции, включително тази на германския треньор Юрген Клоп, който каза, че е изненадан от напускането на южноамериканеца.

Сега, изправен пред въпроса къде ще продължи кариерата си, нападателят на Ливърпул може да бъде изкушен от това да се премести зад Океана. Журналистът Том Богърт твърди, че американски футболен франчайз се интересува от подписа на „Боби“ Фирмино.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Според него, Сейнт Луис Сити, който през този сезон направи своя дебют в МЛС, е въпросният тим, за който се твърди, че има силното желание да вземе звездата на мърсисайдци без пари през лятото, след като договорът му изтече.

Един фактор, който може да бъде ключов за потенциалния трансфер на Фирмино в Сейнт Луис, би бил Луц Пфанестил, спортният директор на клуба, с когото имаха общ престой по време на престоя на бразилеца в Хофенхайм. Засега обаче няма нищо официално между клуба от МЛС и Фирмино за евентуален трансфер.

Богърт също така разкрива, че още един тим от американското първенство се интересува от 31-годишния нападател на Ливърпул. Става дума за Лос Анджелис ФК, който търси новата си звезда след отказването на Гарет Бейл. Тимът от града на ангелите има още един коз, а именно участието му в Шампионската лига на КОНКАКАФ.