Отборът на Ливърпул обмисля трансфер на високооценявания норвежки тийнейджър Андреас Шелдеруп, който си спечели репутацията на един от най-големите таланти в страната си. 18-годишният футболист е атакуващ полузащитник, който може да играе и като централен нападател. В момента той защитава цветовете на датския Нордселанд и е младежки национал на Норвегия.

Някои издания определят неговия стил на игра на Ерлинг Халанд, въпреки че би било по-точно да бъде сравняван със съотборника на Халанд в Манчестър Сити Джак Грийлиш.

Шелдеруп призна в интервю за норвежка телевизия, че се възхищатава на Халанд и другата му звезда от норвежкия национален отбор - Мартин Йодегор. Арсенал също е свързван с вундеркинда. Ливърпул обаче е един от няколкото европейски клуба, които следят Шелдеруп преди януарския трансферен прозорец.

Испансият Севиля пък дори вече получил „не“ на своя оферта за младока. Според италианското издание „Calcio Mercato“ Нордселанд иска около 17,5 милиона паунда за Шелдеруп. Офертата на севлици пък е била от едва 2,5 милиона паунда и е била отхвърлена моментално.

Отборите на Ювентус и Интер също биват свързвани с името на нападателя, който отбеляза пет гола в 10 мача този сезон.

Шелдеруп има договор с Нордселанд до лятото на 2024-а година и изглежда по-вероятно да напусне през следващото лято. Очаква се Ливърпул да бъде сред отборите, които ще наддават за неговия подпис, заедно с Арсенал, а на места пишат, че и Борусия Дортмунд също следи младока.