Последният мач на Ливърпул в груповата фаза на Шампионската лига срещу Мидтиланд на 9 декември ще се играе по програма в Дания. Това съобщиха от клуба-домакин, в който играе и българският национал Божидар Краев, след като британското правителство облекчи мерките срещу COVID-19.

Вчера от Борусия Дортмунд обявиха, че имат готовност да приемат мача, тъй като властите в Обединеното кралство изискват 14-дневна изолация за завръщащите се от Дания. Но ръководството на Мидтиланд съобщи днес, че част от ограниченията на Острова са облекчени и елитните спортисти вече са освободени от задължителна карантина, което означава, че няма пречки мачът Мидтиланд - Ливърпул да се играе, както е по програма на стадиона на датския клуб.

"Английските власти облекчиха рестрикциите за пътуване от Дания и може да потвърдим, че мачът ще се играе на "МСН Арена", както е планирано", заявиха от Мидтиланд.

Ливърпул спечели с 2:0 първия мач на "Анфийлд". Мърсисайдци имат три победи в своята група и ще се класират за 1/8-финалите при успех над Аякс следващата седмица.