Вратарят на националния отбор на Бразилия Алисон Бекер отново накара всички да заговорят за него. Стражът на Ливърпул записа забележително постижение, след като в девети пореден мач опази мрежата си суха.

Звездата на Аржентина Лионел Меси също не успя да преодолее стража. На полуфинала на Копа Америка (0:2) нападателят изпълни пряк свободен удар, стреля в същия ъгъл, както и в полуфинала на Шампионската лига, но Алисон услови топката отново. Лео Меси не успява да се разпише срещу бразилския вратар във втори мач поред.

На четвъртфинала на Копа Америка Алисон защитаваше своя тим при серия от дузпи срещу Парагвай – едно спасяване и един пропуск на съперника.

Последният мач, в който вратарят допусна попадение в мрежата си, беше на 4 май срещу Нюкасъл. От този момент Бекер е изиграл 9 срещи, всички на 0.

В тези 9 двубоя са били отправени 23 удара в очертанията на вратата на Алисон. Най-много е трябвало да спасява срещу нападателите на Тотнъм на финала в Шампионската лига – 8 пъти. Алисон изби всички.

По отношение на количество сухи мрежи в Топ 5 първенствата в Европа вратарят е номер 1.

Във Висшата лига на Англия през последния сезон Алисон има 21 мача без попадение от общо 38 мача. Вратарят е над всички и в топ първенствата по количество допуснати голове на мач – средно допуска по 0.67 попадения.

Ливърпул допусна най-малко голове от всеки друг тим в петте топ първенства в Европа, само 22 гола ,а Алисон игра целия сезон без да бъде заменен.

Само два пъти през кампанията Ливърпул допусна 3 гола в един двубой – от Кристъл Палас и Барселона. По два гола в мрежата на Бекер вкараха ПСЖ, Цървена Звезда, Манчестър Сити, Бънрли и Нюкасъл.