Защитникът на Ливърпул Джо Гомес ще премине късен фитнестест преди приятелския мач между Англия и САЩ на ,,Уембли“ другия четвъртък. Заради проблем с ахилеса той не започна катот титуляр за мърсисайдци срещу Цървена звезда в Шампионската лига, но влезе като резерва на почивката при загубата с 2:0 от ,,звездашите“.
 
Очаква се селекционерът на ,,трите лъва“ Гарет Саутгейт да заложи за двубоя с американците на футболистите, с които игра срещу Хърватия и Испания в турнира Лига на нациите преди месец.
 
18-годишното крило на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо вероятно ще запази мястото си в състава, след като се представи отлично, влизайки от резервната скамейка при нулевото равенство срещу Хърватия. Халфът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард, полузащитникът на Ливърпул Адам Лалана и играещият в централната зона на Челси Рубен Лофтъс-Чийк са отново на разположение на Саутгейт след контузии.
 
Скаутите на националния отбор следят отблизо представянето на играещия под наем в Хофенхайм 18-годишен футболист на Арсенал Райс Нелсън, който е реализирал пет гола в шест мача в Бундеслигата. Помощник треньорът на представителния тим Стив Холанд пък наблюдава Калъм Уилсън от Борнемут в съботния ден срещу Манчестър Юнайтед в предишния кръг. Нападателят откри резултата за ,,черешките“, които допуснаха поражение от ,,червените дяволи“ с 1:2. Холанд след това пътува до Лондон, за да изгледа равенството 1:1 между Арсенал и Ливърпул, както и неделния мач между Челси и Кристъл Палас, където под лупата на асистента бяха Лофтъс-Чийк и Рос Баркли.
 
Старши треньорът Саутгейт от своя страна бе зрител на срещата между Евертън и Брайтън, за да наблюдава защитниците на двата отбора Майкъл Кийн на домакините и Люис Дънк от гостите, както и разгромния успех на шампиона Манчестър Сити над Саутхемптън с 6:1.
 
Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който в момента се подвизава в Ди Си Юнайтед, пък се очаква да бъде на терена за последен път с националната фланелка, след като се отказа от представителния тим през миналата година.