Стана ясно защо е пропаднал трансфера на Набил Фекир в Ливърпул през лятото на 2018 година. Според самият футболист виновен в случая е бившият му агент. 26-годишният футболист бе договорен за 53 милиона паунда от състава на Олимпик Лион, но заради опасения за коляното на французина сделката пропадна в последния момент. В крайна сметка той остана в Лион и това лято премина в испанския Бетис.

„Много лъжи се изговориха и ме афектираха“, започна Фекир пред „L’Equipe“. „Особено тези за моето семейство. Нараниха тях и мен. Особено болезнено е да знаеш, че тези неща не са истина. Коляното ми е добре, имах медицински прегледи. Ако моето коляно не беше добре, щеше ли Жан-Мишел Аула да ме задържи в състава? Най-лошото е, че хората си мислят, че трансферът ми е пропаднал заради семейството ми. Това е лъжа. Но трябва да живея с това.“

„Искате истината? Дори и аз не я знам, повярвайте ми! Минах медицинските прегледи в Ливърпул, но те решиха да не подписват с мен. В един момент те искаха да повярвам, че е заради коляното ми, защото трябваше да си намерят извинение. Тестовете, които си направих бяха пределно ясни – коляното ми беше в перфектно състояние и се чувствах добре. Но нямам лоши чувства към Ливърпул. Те показаха, че наистина ме искат, но когато си заобиколен от грешните хора нещата не свършват добре“.

Запитан дали вина има бившият му агент Жан-Пиер Бернс, с когото се раздели по-рано тази година, Фекир отговори:

„Може би. Но предпочитам да вярвам, че е съдба. Но не е нормално да ме държат настрана от преговорите за собствения ми трансфер. Опитаха се да ме разделят от семейството ми. Беше тежък момент в моята кариера. Ако няма какво хубаво да кажеш за даден човек, по-добре си замълчи. В противен случай ще кажа неща, които по пинцип не бих казал. Не съм възпитан така. Той (б.р. – бившият му агент Бернс) знае какво стана. Ние вече нямаме контракт днес и не искам да се занимавам с него никога повече“, завърши французинът.