"Приех това предизвикателство, защото смятам, че мога да си свърша добре работата и понеже вярвам, че ПСЖ ще се превърне в голям европейски клуб", заяви Карло Анчелоти по време на представянето си като старши треньор на тима от Париж.

52-годишният специалист подписа днес договор за две години и половина, сменяйки на поста Антоан Комбуаре. Клод Макелеле и бившият фитнес треньор на Милан Джовани Маури пък влизат в щаба на италианския наставник.

"Имах доста обаждания от Англия, а опитът ми там ми помогна много. Както и да е, всичко тук предразполага към добри условия за работа и всички ние имаме сериозни амбиции да успеем. Вълнувам се от този проект", продължи италианецът.

Анчелоти разкри, че негов приоритет ще бъде ПСЖ да играе атрактивен футбол. Той, освен това, обсъди и вариантите да привлече през януари в тима Алешандре Пато, Дидие Дрогба и Флоран Малуда.

"Не съм дошъл тук, за да променям всичко. ПСЖ все пак е на върха в Лига 1. Искам да играем динамичен и атрактивен футбол, но и ефективен. Аз имам отлични отношения с Дрогба и Малуда. Да го доведа обаче тук...това е друго нещо. Не сме разговаряли за това. Пато пък е играч, с който се разбирам много добре. Хубаво ми е, когато той казва добри неща за мен. Той обаче си е играч на Милан и има договор с тях. Първо, Милан трябва да искат да продават. Второ, много е важно какви условия ще ни поставят от Италия", завърши Анчелоти.

Първият мач на Карло Анчелоти начело на ПСЖ ще бъде срещу бившия му тим Милан в контрола, която ще се играе в Дубай на 4 януари.